Към образователния министър: само така!
Светла Костадинова / 30.04.2010
Парите за образование, изплащани от бюджета, вече ще могат поне частично да следват ученика, независимо къде той получава образованието си – в държавно/общинско или частно училище. Така и трябва да бъде. Крайно време е всички родители да имат право да избират добри училища и децата да получават по-добро образование.
Минимална цена на хляба срещу кризата?!
Петър Ганев / 30.04.2010
Ето, че сега историята отново се завърта, като тази седмица финансовото министерство е отправило искане към КЗК за становище дали може да бъде въведена минимална цена на масовия хляб. Първоначално идеята е предложена от регионален съюз на хлебопроизводителите и незнайно как се е харесала на финансовото министерство.
Подкрепете кампанията на ИПИ „Разходите на българската държава” с SMS
30.04.2010
Вече можете да подкрепите кампанията на ИПИ „Разходите на българската държава" за по-прозрачни, по-ефективни и по-ниски държавни разходи
Бизнес климатът в икономиката се подобрява
Десислава Николова / 30.04.2010
Бизнес климатът в икономика отбеляза значително подобрение на месечна база през април, което даде нови надежди за започващо излизане на България от кризата. Според данните на Националния статистически институт, съвкупния бизнес климат бележи подобрение с 4,4 пункта през април спрямо март.
Болен здрав носи
Зорница Славова / 30.04.2010
Напоследък една от антикризисните мерки на правителството привлече особено внимание. След предложението на правителството за промяна на заплащането на болничните се чуха много различни мнения, но всички те се завъртяха около идеята, че болничните през първите три дни не трябва да се заплащат от НОИ.
Ран: Финансов фашизъм*
Ричард Ран ** / 30.04.2010
Управляващата класа затяга хватката си върху механизмите на властта