Всяка седмица, вече триста пъти

Това е брой 300 на Прегледа на стопанската политика.

Този бюлетин излиза всяка седмица от декември 2000 г. насам.

Частична финансова подкрепа за неговото издаване в началото получихме от Мeниджмънт Системс Интернешънъл и Фондация Отворено общество.

В момента около 15% от работата върху бюлетина се финансират от платени права за препечатване и дарения на частни лица. Останалото са спестявания на Института и ангажимент на пишещите в бюлетина. Бихме били благодарни, ако тази външната подкрепа продължи и се разшири. Онези, които искат да ни подкрепят, могат да намерят упътване на страницата на ИПИ в Интернет.

Средният рейтинг на препечатване на Прегледа е 85%, ако не се смятат публикациите в Интернет и периодите, когато, поради интерес, някои материали се появяват по три-четири пъти в различни печатни издания.

Прегледът на стопанската политика е известен с това, че обръща внимание на нови теми от областта на фискалната и икономическа политика, които, обикновено и след време, заемат централно място в обществения дебат.

През 2006 г. журито на Наградата Темпълтън оцени тази роля на бюлетина и удостои Института с престижа да бъде носител на наградата.

По една случайност този брой излиза на 9 ноември – Световният ден на свободата, частна инициатива за отбелязване на годишнината от отварянето на Берлинската стена.
Ние посвещаваме този брой на тази годишнина.


Свързани публикации.