Събитията на ИПИ през изминалата седмица: Кен Скуланд в София и Светла Костадинова във Варна

Публична лекция: Икономическото развитие на България и оценка на условията за бизнес във Варна (16 юни 2011)

На 16 юни 2011 г. изпълнителният директор на Института за пазарна икономика, г-жа Светла Костадинова“ изнесе лекция на тема: „Икономическото развитие на България и оценка на условията за бизнес във Варна“.

Събитието премина при засилен интерес. Участие взеха над 60 представители на бизнеса, местната власт, NGO сектора и медиите. Темата предизвика оживена дискусия сред участниците.

 

Вече осемнадесет години Институтът анализира публичната политика в България, изготвя икономически прогнози и препоръки, провежда публични кампании, участва в обществени обсъждания и провокира дебат за разумни реформи.

Лекцията беше организирана с любезното съдействие на Варненската търговско-индустриална камара. 

*** 

Кен Скуланд в България (14-15 юни 2011)

 

На 14-15 юни 2011 г. Кен Скуланд гостува в България по покана на Института за пазарна икономика и Фондация за свободата „Фридрих Науман” (вижте ПОКАНАТА).

 

На 14-ти юни, от 18.00 часа, в х-л Радисън (зала „Александър”), Кен Скуланд изнесе публична лекция на тема „Свободен пазар – етика и ползи”.

На 15-ти юни, от 18.00 часа, в Икономическата библиотека на ИПИ и БМА, Кен Скуланд представи “Приключенията на Джонатан Гълибъл: една одисея в света на свободния пазар”.

 

Кен Скуланд е преподавател по икономика и политология в Хавайския тихоокеански университет в Алоа. Преди да се отдаде на преподавателска дейност Скуланд работи като икономист в Комисията по международна търговия на САЩ и в Министерството на търговията. 

През 1981 г. издава световния бестселър “Приключенията на Джонатан Гълибъл: една одисея в света на свободния пазар”, базиран на негови радиокоментари по икономика от началото на 80-те години и публикуван на 34 езика.

 

Свободен пазар – етика и ползи” (14 юни 2011)

“Приключенията на Джонатан Гълибъл: една одисея в света на свободния пазар” (15 юни 2011)

 


Свързани публикации.