Покана за семинар: Възможности за участие на структурите на гражданското общество в процеса на вземане на решения на ЕС

 

Уважаеми колеги,

От името на Института за пазарна икономика, „Индъстри уоч груп" ООД и дирекция „Координация по въпросите на Европейския съюз и международните финансови институции" в Администрацията на МС имам удоволствието да ви поканя на конференция на тема Участие на гражданското общество при формиране на националните позиции на България в процеса на вземане на решение в Европейския съюз ", която  ще се проведе на 26 и 27 май 2009 г. хотел Сентръл Парк,  бул. Витоша 106, София.

Основната цел на събитието е да бъдат обсъдени възможностите и начините за включване на структурите на гражданското общество на различните етапи от работата на българските институции, изготвящи позициите на страната по политиките на Европейския съюз. Ще бъдат представени както съществуващите форми на участие според действащото законодателство, така и добри практики от дейността на Съвета по европейски въпроси и работните групи към него. Специално внимание ще бъде отделено на ролята на неправителствените организации в изработването на предварителна оценка на въздействието на европейските политики като инструмент за вземане на по-добри и решения и по-добра защита на различните засегнати лица в България. Сред темите ще бъдат и сравнения между практиките на новите страни-членки в ЕС по изготвяне и предварителна оценка на националните позиции.

Повече информация може да намерите в програмата за конференцията.

Конференцията се осъществява в рамките на проект "За по-добро обществено управление: институционализиране  на процеса по оценка на въздействието в държавната администрация", финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз", по обособена позиция 3: "Подобряване на капацитета за оценка на въздействието в подготовката на позиции при участие в процеса на вземане на решения в ЕС". Основни лектори ще бъдат експерти на Индъстри Уоч, Институт за пазарна икономика и дирекция „Координация по въпросите на Европейския съюз и международните финансови институции" в Администрацията на МС.

Очакваме Вашите предложения и идеи за подобряване на процеса на работа по формиране на национални позиции, както и за по-активно включване на представители на гражданското общество в работата на българските институции.

Моля да потвърдите Вашето присъствие до 25.05.2009 г. на адрес: [email protected] , [email protected]

С уважение,

Лъчезар Богданов,

Управител

Индъстри Уоч Груп ООД


Свързани публикации.